Search Facets Web Part preview doesn't show

May 7, 2008 at 11:40 AM
Search Facets Web Part preview doesn't show after a succeded installation.
After I activate the Site Collection feature -> Office SharePoint Server Faceted Search Web Parts, I go to the Web Parts Gallery, and when SearchBreadCrumbs web part shows correctly, the other does not.
I do not get any installation error, and when I include both web parts in my search page, unfortunately the Search Facets doesn't show anything, like it would be an empty web part. So makes me think, this web part is corrupted or something similar.

I checked if this isn't a new error, but despite the problems some people already had with this webpart which show or indicate error messages (my problem doesn't), i haven't seen any other discussion similar..


Any hints/help??

i can't include pics so i'm not able to show you the empty preview i got from search facets web part :-(
May 12, 2008 at 9:38 PM
Miguel

Go to site settings > Web Part Gallery > Edit SearchFactes > View XML : it should look like this:
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
- <webParts>
- <webPart xmlns="http://schemas.microsoft.com/WebPart/v3">
- <metaData>
  <type name="Microsoft.SharePoint.Portal.ExtendedSearch.WebControls.SearchFacets, Microsoft.SharePoint.Portal.ExtendedSearch, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=a646907c4a695009" />
  <importErrorMessage>Cannot import this Web Part.</importErrorMessage>
  </metaData>
- <data>
- <properties>
  <property name="Title" type="string">Search Facets</property>
  <property name="Description" type="string">Facets are managed properties used to group search results and provide an intuitive way to refine the search.</property>
  <property name="ChromeType">None</property>
  <property name="AllowMinimize" type="bool">true</property>
  <property name="AllowClose" type="bool">true</property>
  <property name="Hidden" type="bool">false</property>
  <property name="FacetNameCss" type="string">ms-navheader</property>
  <property name="FacetNameContainerCss" type="string">ms-quicklaunch</property>
  <property name="FacetValueCss" type="string">ms-navitem</property>
  <property name="FacetValueContainerCss" type="string">ms-navSubMenu2</property>
  <property name="ListCss" type="string">ms-navsubmenu1</property>
  <property name="ListFacetsCss" type="string">ms-navsubmenu1</property>
  <property name="CropMax" type="short">20</property>
  <property name="ResultsPerPage" type="short">500</property>
- <property name="SelectColumns" type="string">
- <![CDATA[
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
<root xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
	<Columns OrderBy="Name" >
		<Column Name="Author" OrderBy="Name" TotalResults="5" />
		<Column Name="ContentType" OrderBy="Hits" TotalResults="5" DisplayName="Content Type" DefaultImage="STS_ListItem16.gif" >
			<Mappings>
				<Mapping Match="message/rfc822" DisplayName="Email" Image="iceml.gif" />
				<Mapping Match="message" Image="icmsg.gif" />				
				<Mapping Match="application/octet-stream" DisplayName="Message" Image="ICMSG.gif" />
				<Mapping Match="text/html" DisplayName="Html" Image="html16.gif" />
				<Mapping Match="text/plain" DisplayName="Text" Image="ictxt.gif" />
				<Mapping Match="text/xml" DisplayName="Xml" Image="ICXML.gif" />
				<Mapping Match="application/xml" DisplayName="Rss" Image="ICXML.gif" />
				<Mapping Match="application/vnd.ms-powerpoint.presentation.12" DisplayName="PowerPoint 12" Image="icpptx.gif" />
				<Mapping Match="application/vnd.ms-powerpoint " DisplayName="PowerPoint" Image="icppt.gif" />
				<Mapping Match="application/vnd.ms-excel.12" DisplayName="Excel 12" Image="icxlsx.gif"/>
				<Mapping Match="application/vnd.ms-excel" DisplayName="Excel" Image="icxls.gif"/>
				<Mapping Match="application/msword" DisplayName="Word" Image="icdoc.gif"/>	
				<Mapping Match="application/vnd.ms-word" DisplayName="Word 12" Image="icdocx.gif"/>	
				<Mapping Match="application/vnd.visio" DisplayName="Visio" Image="icvsd.gif"/>
			</Mappings>
		</Column>
		<Column Name="ContentSource" OrderBy="Hits" TotalResults="5" DisplayName="Content Source"   >
			<Mappings>
				<Mapping Match="Internet site" Image="csWeb.gif" />
				<Mapping Match="Network share" Image="csFlshr.gif" />
				<Mapping Match="Exchange folder" Image="csExch.gif" />
				<Mapping Match="Local Office SharePoint Server sites" Image="stsicon.gif" />								
			</Mappings>
		</Column>
	</Columns>
</root>
							  
  ]]>
  </property>
  <property name="CatalogIconImageUrl" type="string">/_layouts/images/FacetedSearchWP.gif</property>
  </properties>
  </data>
  </webPart>
  </webParts>
 If you do not see this , deactivate the feature, reactivate the feature, >then delete the web part and re-add the web part.
Let me know if this helps.

miguebols wrote:
Search Facets Web Part preview doesn't show after a succeded installation.
After I activate the Site Collection feature -> Office SharePoint Server Faceted Search Web Parts, I go to the Web Parts Gallery, and when SearchBreadCrumbs web part shows correctly, the other does not.
I do not get any installation error, and when I include both web parts in my search page, unfortunately the Search Facets doesn't show anything, like it would be an empty web part. So makes me think, this web part is corrupted or something similar.

I checked if this isn't a new error, but despite the problems some people already had with this webpart which show or indicate error messages (my problem doesn't), i haven't seen any other discussion similar..


Any hints/help??

i can't include pics so i'm not able to show you the empty preview i got from search facets web part :-(



May 13, 2008 at 7:49 AM
Yes, I see exactly that. Is it all right??

AngeloP wrote:
Miguel

Go to site settings > Web Part Gallery > Edit SearchFactes > View XML : it should look like this:
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
- <webParts>
- <webPart xmlns="http://schemas.microsoft.com/WebPart/v3">
- <metaData>
  <type name="Microsoft.SharePoint.Portal.ExtendedSearch.WebControls.SearchFacets, Microsoft.SharePoint.Portal.ExtendedSearch, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=a646907c4a695009" />
  <importErrorMessage>Cannot import this Web Part.</importErrorMessage>
  </metaData>
- <data>
- <properties>
  <property name="Title" type="string">Search Facets</property>
  <property name="Description" type="string">Facets are managed properties used to group search results and provide an intuitive way to refine the search.</property>
  <property name="ChromeType">None</property>
  <property name="AllowMinimize" type="bool">true</property>
  <property name="AllowClose" type="bool">true</property>
  <property name="Hidden" type="bool">false</property>
  <property name="FacetNameCss" type="string">ms-navheader</property>
  <property name="FacetNameContainerCss" type="string">ms-quicklaunch</property>
  <property name="FacetValueCss" type="string">ms-navitem</property>
  <property name="FacetValueContainerCss" type="string">ms-navSubMenu2</property>
  <property name="ListCss" type="string">ms-navsubmenu1</property>
  <property name="ListFacetsCss" type="string">ms-navsubmenu1</property>
  <property name="CropMax" type="short">20</property>
  <property name="ResultsPerPage" type="short">500</property>
- <property name="SelectColumns" type="string">
- <![CDATA[
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
<root xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<Columns OrderBy="Name" >
<Column Name="Author" OrderBy="Name" TotalResults="5" />
<Column Name="ContentType" OrderBy="Hits" TotalResults="5" DisplayName="Content Type" DefaultImage="STS_ListItem16.gif" >
<Mappings>
<Mapping Match="message/rfc822" DisplayName="Email" Image="iceml.gif" />
<Mapping Match="message" Image="icmsg.gif" />
<Mapping Match="application/octet-stream" DisplayName="Message" Image="ICMSG.gif" />
<Mapping Match="text/html" DisplayName="Html" Image="html16.gif" />
<Mapping Match="text/plain" DisplayName="Text" Image="ictxt.gif" />
<Mapping Match="text/xml" DisplayName="Xml" Image="ICXML.gif" />
<Mapping Match="application/xml" DisplayName="Rss" Image="ICXML.gif" />
<Mapping Match="application/vnd.ms-powerpoint.presentation.12" DisplayName="PowerPoint 12" Image="icpptx.gif" />
<Mapping Match="application/vnd.ms-powerpoint " DisplayName="PowerPoint" Image="icppt.gif" />
<Mapping Match="application/vnd.ms-excel.12" DisplayName="Excel 12" Image="icxlsx.gif"/>
<Mapping Match="application/vnd.ms-excel" DisplayName="Excel" Image="icxls.gif"/>
<Mapping Match="application/msword" DisplayName="Word" Image="icdoc.gif"/>
<Mapping Match="application/vnd.ms-word" DisplayName="Word 12" Image="icdocx.gif"/>
<Mapping Match="application/vnd.visio" DisplayName="Visio" Image="icvsd.gif"/>
</Mappings>
</Column>
<Column Name="ContentSource" OrderBy="Hits" TotalResults="5" DisplayName="Content Source" >
<Mappings>
<Mapping Match="Internet site" Image="csWeb.gif" />
<Mapping Match="Network share" Image="csFlshr.gif" />
<Mapping Match="Exchange folder" Image="csExch.gif" />
<Mapping Match="Local Office SharePoint Server sites" Image="stsicon.gif" />
</Mappings>
</Column>
</Columns>
</root>
  ]]>
  </property>
  <property name="CatalogIconImageUrl" type="string">/_layouts/images/FacetedSearchWP.gif</property>
  </properties>
  </data>
  </webPart>
  </webParts>
 If you do not see this , deactivate the feature, reactivate the feature, >then delete the web part and re-add the web part.
Let me know if this helps.

miguebols wrote:
Search Facets Web Part preview doesn't show after a succeded installation.
After I activate the Site Collection feature -> Office SharePoint Server Faceted Search Web Parts, I go to the Web Parts Gallery, and when SearchBreadCrumbs web part shows correctly, the other does not.
I do not get any installation error, and when I include both web parts in my search page, unfortunately the Search Facets doesn't show anything, like it would be an empty web part. So makes me think, this web part is corrupted or something similar.

I checked if this isn't a new error, but despite the problems some people already had with this webpart which show or indicate error messages (my problem doesn't), i haven't seen any other discussion similar..


Any hints/help??

i can't include pics so i'm not able to show you the empty preview i got from search facets web part :-(






May 13, 2008 at 12:06 PM
SOLVED!!

It was a pretty lame problem. I just got the virtual pc image, plus start working with sharepoint, so i had no idea that my ´Local Office Sharepoint Server Sites´ should be crawled at least once.
It had never been crawled, so after running a default complete crawl in  Central Administration > Shared Services Administration: #your_server# > Search Settings > Content Sources   it worked perfectly!!

Hope it help somebody else..
 

miguebols wrote:
Yes, I see exactly that. Is it all right??

AngeloP wrote:
Miguel

Go to site settings > Web Part Gallery > Edit SearchFactes > View XML : it should look like this:
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
- <webParts>
- <webPart xmlns="http://schemas.microsoft.com/WebPart/v3">
- <metaData>
  <type name="Microsoft.SharePoint.Portal.ExtendedSearch.WebControls.SearchFacets, Microsoft.SharePoint.Portal.ExtendedSearch, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=a646907c4a695009" />
  <importErrorMessage>Cannot import this Web Part.</importErrorMessage>
  </metaData>
- <data>
- <properties>
  <property name="Title" type="string">Search Facets</property>
  <property name="Description" type="string">Facets are managed properties used to group search results and provide an intuitive way to refine the search.</property>
  <property name="ChromeType">None</property>
  <property name="AllowMinimize" type="bool">true</property>
  <property name="AllowClose" type="bool">true</property>
  <property name="Hidden" type="bool">false</property>
  <property name="FacetNameCss" type="string">ms-navheader</property>
  <property name="FacetNameContainerCss" type="string">ms-quicklaunch</property>
  <property name="FacetValueCss" type="string">ms-navitem</property>
  <property name="FacetValueContainerCss" type="string">ms-navSubMenu2</property>
  <property name="ListCss" type="string">ms-navsubmenu1</property>
  <property name="ListFacetsCss" type="string">ms-navsubmenu1</property>
  <property name="CropMax" type="short">20</property>
  <property name="ResultsPerPage" type="short">500</property>
- <property name="SelectColumns" type="string">
- <![CDATA[
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
<root xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<Columns OrderBy="Name" >
<Column Name="Author" OrderBy="Name" TotalResults="5" />
<Column Name="ContentType" OrderBy="Hits" TotalResults="5" DisplayName="Content Type" DefaultImage="STS_ListItem16.gif" >
<Mappings>
<Mapping Match="message/rfc822" DisplayName="Email" Image="iceml.gif" />
<Mapping Match="message" Image="icmsg.gif" />
<Mapping Match="application/octet-stream" DisplayName="Message" Image="ICMSG.gif" />
<Mapping Match="text/html" DisplayName="Html" Image="html16.gif" />
<Mapping Match="text/plain" DisplayName="Text" Image="ictxt.gif" />
<Mapping Match="text/xml" DisplayName="Xml" Image="ICXML.gif" />
<Mapping Match="application/xml" DisplayName="Rss" Image="ICXML.gif" />
<Mapping Match="application/vnd.ms-powerpoint.presentation.12" DisplayName="PowerPoint 12" Image="icpptx.gif" />
<Mapping Match="application/vnd.ms-powerpoint " DisplayName="PowerPoint" Image="icppt.gif" />
<Mapping Match="application/vnd.ms-excel.12" DisplayName="Excel 12" Image="icxlsx.gif"/>
<Mapping Match="application/vnd.ms-excel" DisplayName="Excel" Image="icxls.gif"/>
<Mapping Match="application/msword" DisplayName="Word" Image="icdoc.gif"/>
<Mapping Match="application/vnd.ms-word" DisplayName="Word 12" Image="icdocx.gif"/>
<Mapping Match="application/vnd.visio" DisplayName="Visio" Image="icvsd.gif"/>
</Mappings>
</Column>
<Column Name="ContentSource" OrderBy="Hits" TotalResults="5" DisplayName="Content Source" >
<Mappings>
<Mapping Match="Internet site" Image="csWeb.gif" />
<Mapping Match="Network share" Image="csFlshr.gif" />
<Mapping Match="Exchange folder" Image="csExch.gif" />
<Mapping Match="Local Office SharePoint Server sites" Image="stsicon.gif" />
</Mappings>
</Column>
</Columns>
</root>
  ]]>
  </property>
  <property name="CatalogIconImageUrl" type="string">/_layouts/images/FacetedSearchWP.gif</property>
  </properties>
  </data>
  </webPart>
  </webParts>
 If you do not see this , deactivate the feature, reactivate the feature, >then delete the web part and re-add the web part.
Let me know if this helps.

miguebols wrote:
Search Facets Web Part preview doesn't show after a succeded installation.
After I activate the Site Collection feature -> Office SharePoint Server Faceted Search Web Parts, I go to the Web Parts Gallery, and when SearchBreadCrumbs web part shows correctly, the other does not.
I do not get any installation error, and when I include both web parts in my search page, unfortunately the Search Facets doesn't show anything, like it would be an empty web part. So makes me think, this web part is corrupted or something similar.

I checked if this isn't a new error, but despite the problems some people already had with this webpart which show or indicate error messages (my problem doesn't), i haven't seen any other discussion similar..


Any hints/help??

i can't include pics so i'm not able to show you the empty preview i got from search facets web part :-(